tisdag 10 juni 2014

SETT 2014- Succé igen


SETT 2014 , som anordnades för tredje året i rad, blev återigen en succé med nytt rekord på antalet besökare.
Så blev också Falkenberg kommuns satsning att för tredje året i rad gemensamt åka till SETT, Skandinaviens största mässa och konferens inom området det innovativa och moderna lärandet.

Den 6/5 begav sig 65 personer från hela verksamheten bestående av pedagoger, utvecklare, chefer och politiker med buss till Kista och SETT 2014 för att besöka mässa och representera Falkenbergs kommun.
Alla medverkande fick också detta år en grön piké-tröja för att representera Falkenberg med texten "Alla ska Lyckas!" Ett lyckat koncept som satte Falkenberg på kartan av alla "gröna" som syntes på mässan och skapade en gemenskap och  nätverkande inom vår organisation.
Uppdraget för alla som följde med vara att medverka i Falkenbergs monter genom att bidra och presentera exempel på didaktiskt arbete med digital verktyg från verksamheten. Dessa exempel togs ut från de som talare på våra tre TeachMeet under året.
Läs mer på vår hemsida, Utvecklarna IT och lärande.Vi samlade allas bidrag, en film på tre minuter, från SETT 2014 på en egen sida, Alla ska lyckas! Där finns också kontaktuppgifter till alla som var med och korta beskrivningar av de olika verksamheterna och ledningen.
Vi hade tryckt upp visitkort med QR-kod till denna sida som alla flitigt delade ut till både i montern och till alla besökare på mässan. Vår monter låg lite sämre till detta året så det var ett lyckat sätt att sprida alla exempel som presenterades i montern.
Vi turades om att stå i montern utifrån ett uppgjort schema. Alla verksamheter var representerade i montern.


Vi inredde vår montern även detta året själva med samma layout som förra året, där Falkenbergs vision och målbild "Alla ska lyckas!"var en viktig del.
Här är monteringen igång för fullt.


På spaning på SETT

Här kommer ett urval av alla de tips/tankar som vi samlade och delade med oss i vår gemensamma interna Facebookgrupp under SETT. Nytt för år var stora föreläsningar som "Tysta möten"
Lyssna gärna live på Skolsnack live SETT 2014 som sammanfattat SETT 2014. Skolsnack har många intressanta program, läs mer på deras hemsida.


Läs Mia Melins första tankar från SETT och Dennis Westerbergs föreläsning "Konsten att leda i nuet-tvärtom-ledarskap".  En helt fantastisk föreläsare som varmt rekommenderas att lyssna på.

Till Mias blogg.

Läs här Mias sammanfattning av SETT 2014, till Mias blogg.
Elza Dunkels gjorde sin sista föreläsning på SETT- "Näthat och nätkärlek". Då berättade hon om den självstudiekurs "Likabehandling - arbete mot diskriminering och kränkande behandling på nätet" som hon har skapat tillsammans med tre andra, Marcin de Kaminski(som också föreläste på SETT), Katia Wagner och Johnny Lindqvist.
Länk till självstudiekursen.

Den här föreläsningen av Evi Kärpiojoki och Robert Lindholm var en höjdare - om Google drive som lärplattform i undervisningen. Länk till föreläsningen.


Till alla språklärare kommer här ett tips:
Cecilia Härsing som föreläste om Språkundervisning utan bok-Kreativt, synligt och tillsammans.
En inspirationskälla utan motstycke!

Killfröken, Jacob Möllstam, föreläste om användning av sociala medier och lärande utanför klassrummet. Vad går gränsen mellan klassrum och omvärlden? Killfrökens blogg.

Bra tips! Joachim Thornströms föreläsning om Lärplattor i den tidigare läs och skrivinlärningen. Läs mer här.


Många bra tips från Camilla Askebäck Diazs föreläsning "Appar i helklass-ett interaktivt inspirationstillfälle".SETT 2014  blev en succé i år också. Beslutet att åka med representation från hela verksamheten var hellyckat, mycket uppskattat och skapade ett kollegialt lärande inom organisationen.
Det bästa betyget är nog att monter på SETT 2015 redan är bokad.

Vi, Falkenbergs kommun, vill ge ett stort TACK till alla medverkande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar