onsdag 29 augusti 2012

Tänk Vidare augusti 2012


Fredagen den 10/8 samlades ca 350 förväntansfulla pedagoger och rektorer från våra En till En skolor till en inspirationsdag på Tullbroskolan om hur de digitala verktygen kan användas i undervisningen.

Dagen varvades med föreläsningar, valbara workshops och möjligheter att diskutera och ställa frågor till Unikum, Lin Education, Skoldatateket och Utvecklarna IT och lärande.


Första föreläsaren var Micke Gunnarsson, en populär föreläsare och inspiratör om bl a digitala medier och barn och ungdomar och som driver Fredsuppdraget och Varenda unges rätt till MVG. Dagen till ära hade sin son Kalle med. Se filmen En dag med pappa på jobbet Vi lämnade Mickes föreläsning "Att våga möta våra barn och ungdomar där de är" fyllda av glädje och inspiration, så många underbara skratt, blandat med viktiga tankar och utmaningar om våra barn och ungdomar som är vår framtid. Fortsätt inspireras av Micke Gunnarsson på hans blogg.

Daniel Barker var vår andra föreläsare, gymnasielärare i matematik och fysik, som inspirerade oss om "The Flipped Classroom", som kan översättas "det omvända klassrummet".
Istället för att läraren har genomgång på lektionstid och eleverna arbetar med uppgifter hemma, spelas genomgången in av läraren i förväg och eleverna ser filmen hemma i förväg.
 Läs mer
 Se Daniels bild:

Dagen bjöd på ett brett utbud av workshops som hölls av duktiga och inspirerande workshopsledare.
Vi tackar alla medverkande och delaktiga för en lyckad dag.
Läs mer om dagen, TänkVidare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar