tisdag 15 maj 2012

SETT 2012-blev en succé!


Vilka dagar vi fick på SETT 2012! Vi satsade helt rätt  i Falkenberg, genom att anmäla 45 pedagoger och ledare på denna mässa och konferens.
Det var första gången SETT anordnades, en mässa motsvarande BETT, för Skandinavien med fokus på det innovativa och moderna lärandet.
Det var två dagar, 25/4-26/4, fyllda med inspirerande föreläsningar och workshops, nätverkande mellan alla som var där, över 3000, och mingel på utställningstorget.
Ystad kommun satsade stort på en egen monter.
Här  syns Joachim Thornström,IT-samordnare i Ystad kommun och grundare till Skolväskan, som också höll i en inspirationsföreläsning hur du enkelt gör egna e-böcker i appen iBooks Author på din Mac-dator. Hans första skojfriska e-bok "Att rista sig till läsning" blev en helt lysande och inspirerande introduktion av iBooks Author inför minst 300 personer.


Vi var några, minst 300, som fick förmånen att lyssna på Ann-Marie Körling och det är precis som Ann-Marie inledde: "Det är tack vare nätet som vi är här" Hennes föreläsning gav många spännande och utmanade tankar och funderingar. Något som hon återkom till flera gånger var vikten av att ställa öppna frågor till eleverna. Vad som händer om eleverna får frågan: "Hur väger man en blåval?" istället för  "Hur mycket väger en blåval?"Läs mer på hennes blogg  Körlings Ord.


Tänk så många proffsiga föreläsare det var på SETT och som vågade tala inför storpublik.
Vi fick även möjlighet att lyssna till Lena Gällhagen som med stor entusiasm och glädje föreläste om det lustfyllda lärandet med iPads i förskolan & skolan.
Det är precis som Lena sa: "Ingen teknik utan tanke!". Du kan ha tillgång till digitala verktyg med det är Hur du använder de som är det viktiga.

Efter Lenas inspirationsföreläsning var det eftersnack med Tänk Om, i deras monter, här med Kristina Björn.
Det var ett lättsamt och uppskattat sätt att fortsätta lyssna på, i detta fallet Lena Gällhagen, och får möjlighet att ställa frågor och diskutera vidare direkt efter föreläsningen.


Innan vår buss gick hem hann vi börja lyssna på Christina Löfving som föreläste om sin första bok "Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen", där Christina tar sin utgångspunkt i Lgr 11, pedagogisk forskning och hennes egna erfarenheter. En bok med många kloka tankar som både inspirerar och utmanar, som jag varmt rekommenderar att läsa. Hon återkommer ofta hur viktig motivationen är för elevernas lärande.

Det var positivt och inspirerande gäng från Falkenberg som tog bussen hem. Alla jag pratade med var nöjda med SETT-mässan, ett lyckat koncept, som vi redan har bestämt att vi ska åka till nästa år.
Sammanfattningsvis blev SETT 2012 helt klart en succé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar