tisdag 10 november 2015

Talarnas presentationer och länkar TeachMeet 22/10-2015 Förskolan & F-5

Presentationerna kommer i den ordningen talaren/talarna lottades. Tiden i livesändningen, står under varje talare så att ni kan lyssna igen här på vår blogg, till livesändningen

1. Wivi-Ann Lindgren-Eriksson, Hertingskolan
Concept Cartoons
Tid livesändning 5:05 - till  livesändningen

Läs mer om Concept Cartoons, ett bedömningsstöd och inspirationsmaterial i matematik på Skolverkets hemsidan


2. Camilla Karlsson, Centrum Öst
Digital gästbok
Tid livesändning 14:00 - till  livesändningen
Länk till appen Our Guestbook
3. Agnieszka Firmager, Hertingskolan
Googleformulär istället för lovlappar
Tid livesändning 21:45 - till  livesändningen
4. Fredrik Lundqvist, Centrum Syd
Things 2
Tid livesändning 26:30 - till  livesändningen

Länk till appen Things
Länk till nedladdning av Things till datorn

5. Jessika Karlsson, Hjortsbergsskolan
1-1 iPad i 1:an och 2:an
Tid livesändning 57:30 - till  livesändningen

Tankekarta som sammanfattar Hjortbergsskolans arbete med egen iPad i år 1 & 2.
Vi använder Ipaden som ett verktyg och komplement till övrig undervisning och arbetssätt. Eleverna skriver mycket med penna också och har även annat material än det som finns i Ipaden. I år har vi t.ex mattebok som eleverna jobbar med.
När vi skapat och jobbat färdigt med våra olika böcker i Bookcreator så publicerar vi dem i Unikum. Då läggs de upp som en videofil och blir ett fint bildspel, vilket är mycket uppskattat.
I slutet av böckerna har eleverna läst upp temats mål och svarat på frågor som sedan blir ett bra omdöme inom det området.Ett utdrag ur en elevs arbete i Bookcreator.
Boken är en ordbok som de jobbade med varje vecka som ett komplement till veckans bokstav. Här bokstav Oo och Mm.Ett utdrag från elevens Årsbok som handlade om året och de fyra årstiderna. Vi var ute och fotograferade mm. 

Länk med vårt bidrag till SETT där du kan läsa mer:
Boken om ettorna 


6. Jan Nilsson, Halmstad
Programmering för yngre elever och barn
Tid livesändning 1:07:10 - till  livesändningen

Två länkar där du kan läsa mer:
http://pedagoghalmstad.se/
https://iktinspirera.wordpress.com/

7.  Pia Jensén, Fajans förskola
NT i förskolan
Tid livesändning 1:16:15 - till  livesändningen

Länk till appen Videopix

Jag och min NT-kollega Jenny Wederbrand-Ljungek vill tipsa om att vi startat upp en grupp, NT- Naturvetenskap och Teknik i förskolan, på Falkenberg kommuns nya intranet.

"En grupp som vänder sej till er som är intresserade utav NT, framförallt inom förskolan men även för er som arbetar i skolan. Vi är två NT-utvecklare i Falkenbergs kommun, Jenny Ljungek-Wederbrand & Pia Jensen, som arbetar med NT mot förskolan och vi kommer att lägga ut tips på bra webbsidor, litteratur, appar och annat som vi tänker kan vara av intresse. Men vi hoppas även att ni som går med i gruppen kommer att vara aktiva och dela med er utav tips, tankar och funderingar..."En bra app att använda när man arbetar med NT är VIDEOPIX. Men dess hjälp kan man spela upp det man filmat i både slowmotion och fastforward. Man kan lätt spara filmsekvenser man använt sej av så att de lägger sej i bildbiblioteket på Ipad/telefon. Appen kostar 9 kronor.

8. Klas Broo, Gymnasieskolan
Samarbete mellan gymnasiet och förskolan
Tid livesändning 1:24:30 - till  livesändningen

På TeachMeet talade jag om att använda Google Classrom som en plattform för att möjliggöra kommunikation mellan förskolepedagoger och naturkunskapslärare på Falkenbergsgymnasieskola. Detta skulle vara i syfte att öka barns kunskaper i naturvetenskap och teknik. Google Classroom skulle möjliggöra diskussioner mellan de olika deltagarna. Experiment och annan information skulle också kunna läggas ut i Google Classroom, och besök på gymnasiet alternativt att vi gymnasielärare kommer på besök skulle kunna bokas där.

De som vill vara med i detta försök kan ange kurskod hpqmr6m på Google Classroom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar