måndag 23 april 2012

UnikMeet för rektorer och förskolechefer


Det 17/4 kom 150 ledare från förskolan och skolan till Göteborg för en heldag med fokus Ledarperspektivet kopplat till bedömning och dokumentation.


Christina Boork-Schillgard inledde mot förskolan"Pedagogisk dokumentation i förskolan", då hon lyfte hur viktig den pedagogiska dokumentationen är med återkommande reflektion. Hon refererade kring det förskolan Prästkragens medvetna kvalitetsarbetet i Botkyrka kommun, där hon senast arbetade som förskolechef. En intressant föreläsning som gav många nya tankar.

Mot skolan inledde Åsa Hirsh "Bedömning i skolan", där hon redogjorde för sin forskning kring IUP med skriftliga omdömen. Hennes föreläsning klargjorde mycket kring dokumentation av individuella utvecklingsplan, vilket uppskattades av många.
Därefter valde deltagarna på massa spännande seminarier, som de olika kommunerna som arrangerade UnikMeet, höll i. På plats var också Unikum-gänget som höll i några seminarier och gärna tog emot synpunkter/svarade på frågor.

Falkenberg representerades av Pia Hjertström, rektor på Schubergstorpsskolan och Fredrik Andreasson, rektor på Tullbroskolan.
De höll i ett seminarium med den kaxiga rubriken "På väg att öka lärande med 100 %", som de framförde hur proffsigt som helst. De redogjorde för Tullbroområdets arbete med formativa matriser och hur viktig formativ bedömning är för elevernas lärande och utveckling.
Dagen avslutades av Jonas Ryberg, grundare av Unikum, som tog oss med på Unikums färdplan, vad  som är på gång.
En hellyckad avslutning på en hellyckad dag i utmärkta lokaler på Folkets hus på Järntorget arrangerat av GR-pedagogiskt centrum tillsammans med arrangörskommunerna Kungsbacka, Mölndal, Partille, Lerum, Öckerö och Falkenbergs kommun. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar